بحث و جدل هر روزه و هر ساله مدیران شهرداری و شهرسازی در کلان شهرها درباره این پدیده قدیمی می باشد و راه کارهایی که سالیان سال کار ساز نبوده اند و با توجه به این میزان تولید ماشین و پیش فروش ها در سال می توان به روند افزایشی ترافیک پی برد .
روشهای هوشمندانه برای کاهش ترافیک به فراموشی سپرده شد. اکنون معضل آلودگی هوا رسیدگی به راهحلهای کاهش ترافیک و هم فکری جهت مدیریت بهینه سازی شهر را ملزم کرده ، مدیران و تصمیمگیران جهانی را به همکاری طلبیده است .
حل مشکل آلودگی هوا و ترافیک و فرهنگ سازی و جاده سازی و ایجاد امکانات و …. هم یک شبه به سر انجام نمی رسند و نیاز به برنامهریزی دقیق و طولانی مدت و البته صرف هزینه های بسیاری برای به انجام رساندن طرح ها در کمترین زمان دارد .
اینترنت تنها راه حل هوشمندانه مدیریت ترافیک می باشد که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۱ تریلیون دلار برای هوشمند سازی شهرها هزینه شود ، پیاده سازی دولت الکترونیک و استفاده از اینترنت برای انجام بسیاری از کارهای خدماتی که در تمامی شهر های پیشرفته در حال انجام است و فعالیت ها با بهترین کیفیت و امکانات ارائه می شود ، ما تافته جدابافته ای از دنیا نیستیم بنابراین نباید اشتباهات سایر کشورها برای رسیدن به راه درست را تکرار کنیم وقتی راهکاری در دنیا تجربه شده و به نتیجه نرسیده ما نباید برای پیمودن همان راه هزینه کنیم و به همان نتیجه برسیم.
شرایط بدی که باعث شده تا حجم عظیم ترافیک و آلودگی شهر های بزرگ را فرا بگیرد بسیار ساده و قابل پیشبینی بوده اند . کیفیت پایین خودروهای تولید داخل و نیز خودروهای وارداتی بی کیفیت ، استاندارد نبودن یک سوم از خودروهای در حال تردد در سطح شهر تهران ، کیفیت نازل سوخت مصرفی خودروها ، تعداد زیاد خودروهای فرسوده در شرایط کنونی ، وجود موتورسیکلتهای با احتراق ناقص ، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ، مسافرکشی خودروهای با شمارههای متفاوت در سطح شهر (حجم بیشتر از توان شهر تهران ) ، فرهنگ چگونگی استفاده وسایل حمل و نقل عمومی ، استفاده نکردن از خدمات الکترونیک ، سفرهای بیهوده در شهر و …
همگی پیش بینی شده می باشند ، و بعضی راه کارها در دست خود شهروندان می باشد آمورش صحیح و اجبار استفاده از خدمات الکترونیک برای سرویس گرفتن می تواند حجم زیادی از رفت و آمد ها و مصرف سوخت را کاهش دهند .